Haber Yazıları


17

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Başkan Meçikoğlu mesajında; “Çanakkale Geçilmez! sözünü tarihe binlerce isimsiz şehidimizin kanıyla yazdığımız, eşsiz kahramanlığın tüm dünyaya ilanı olan Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, üzerinden bir asır geçmiş olmasına rağmen hala önemini koruyan, eşsiz bir kahramanlık ve diriliş örneğidir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğrunda canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.”dedi.

 

Okunma Sayısı: 806
resim
Bucak Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017